Maatalouden ratkaisut

Maataloudessa kuten teollisuudessa on sähkön käyttömäärät usein varsin suuria, joka asettaa aurinkoenergiajärjestelmälle omat korkeat vaatimuksensa ja vastaavasti antaa mahdollisuuden ottaa kaikki hyöty irti aurinkoenergiasta.

Maataloudessa voidaan usein hyödyntää isojen tuotantotilojen katto- ja seinäpintoja aurinkoenergian keräämiseen ja hyödyntämiseen. Yksi maatalouden erikoispiirteitä on myös, että aurinkopaneeleita voidaan usein sijoittaa myös maahan asennettuina ns. paneelikenttiin, jotka vaativat omanlaisensa pohjustustyöt, kiinnitysjärjestelmät sekä keräinjärjestelmät. Aurinkoenergiaa voidaan hyödyntää koko tuotantoketjussa – kaikkialla missä sähköä tarvitaan. Aurinkoenergian lisäksi tarjoamme myös muita energiataloudellisia ratkaisuita mm. lämmitykseen ja viilennykseen, jossa saatte parhaan vastineen kerätylle aurinkoenergialle.

Myös maataloudessa voidaan hyödyntää ELYn myöntämää investointitukea aurinkoenergian käyttöönotossa. Investointituki on suuruudeltaan enintään 40% hankinnan arvosta. Tämä tuki lyhentää erittäin merkittävästi investoinnin takaisinmaksuaikaa, kannattavuutta ja kynnystä siirtyä vihreän uusiutuvan energian käyttöön. Tuen on tarkoitus ohjata Maatalousalan toimijoita vihreän uusiutuvan energian käyttöönottoon. Me autamme ja opastamme osaltamme tukien hakemisessa ja siihen liittyvissä toimissa.

Maataloustuottajat voivat hyödyntää viestinnässään kuluttajille, asiakkaille ja kumppaneilleen käyttävänsä uusiutuvaa vihreää energiaa ja kantavansa näin kortensa yhteiseen kekoon saasteettomamman tulevaisuuden eteen samalla kun panostavat maatalouden tulevaisuuteen ja entistä puhtaampiin kotimaisiin raaka-aineisiin.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!