Aurinkosähkö

 

Aurinkosähköjärjestelmä koostuu järjestelmän koosta ja käyttötarkoituksesta riippuen aurinkokeräimistä (paneeleista), invertteristä jolla syötetään kerätty sähkö kiinteistön sähköverkkoon sekä seurataan tuotantoa ja näihin liittyvistä telineistä ja kaapeloinneista sekä tapauskohtaisesti akustosta johon kerättyä sähköä voidaan varastoida. Järjestelmän koko suunnitellaan aina kohteen ja tarpeiden mukaan.

 

 

Vuotuinen laskennallinen tuotto(kW) Suomen eri osissa:

Aurinkojärjestelmän keskimääräinen suuntaa-antava tuotto eri osissa Suomea. Taulukossa tuotto on laskettu käyttäen perusteena auringon näkyvyyttä Suomen eri osissa. Kokonaistuottoon vaikuttaa paneelien sijoituspaikka/sijoituskulma, mahdolliset varjostavat kohteet, säätila jne. Järjestelmiä on räätälöitävissä hyvin eri kokoisiksi tarpeen mukaan, tässä taulukossa esitetty esimerkkejä eri kokoisista vaihtoehdoista.

 

Ota rohkeasti yhteyttä!

Pyydä meidät kotikäynnille tai sovi aika ja tulee tapaamaan meitä niin teemme sinulle tarkemman laskelman kohteeseesi sopivasta aurinkoenergiapaketista. Saat päätöksesi tueksi takaisnmaksuaikalaskelman sekä halutessasi rahoitustarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään eikä maksa mitään.

 

 

Off-grid järjestelmät

Pienet järjestelmät (mökit, sähköttömät kiinteistöt)
Pienet järjestelmät, joita ei ole kytketty kiinteään sähköverkkon ovat 12-24 volttisia järjestelmiä ja niitä kutsutaan ns. Off-Grid järjestelmiksi. Käyttökohteena ovat esimerkiksi kesämökit sekä pienet kiinteistöt, joissa ei ole kiinteää sähköliittymää. Näissä kohteissa kerättyä aurinkoenergia hyödynnetään mm. valaistuksessa tai 12-24voltin kodinkoneissa esim. jääkaapissa. Invertterillä muuntaen jännite voidaan muuntaa 230volttiseksi, jolloin kerättyä sähköä voidaan hyödyntää myös muissa kodin laitteissa.

Lataa Off-grid hinnasto

 

Esimerkkipaketteja:

 

 

On-grid järjestelmät

Isot järjestelmät (omakotitalot, teollisuus, maatalous)
Isoissa järjestelmissä kerätty aurinkoenergia syötetään inverterillä suoraan kiinteistön omaan sähköverkkoon ja niistä käytetään nimitystä On-Grid järjestelmät. Isommat järjestelmät skaalautuvat aina asuintalosta suuriin teollisuus- ja maatilakiinteistöihin kohteen tarpeen ja järjestelmän koon mukaisesti. Käytännössä mitä enemmän järjestelmässä on paneeleita, sitä suurempi on kerättävän energian tuotanto ja sitä omavaraisempi kiinteistö on ostettavasta sähköenergiasta.

Lataa On-grid hinnasto

 

Esimerkkipaketteja:

 

 

RATKAISUMME

Auringosta talteen saatua energiaa voidaan hyödyntää ja yhdistää korkean energiatehokkuuden ilmalämpöpumppuihin, maalämpöön, lämminvesivaraajiin tai Talomat Älykotijärjestelmään. Näin saatu energia voidaan käyttää mahdollisimman tehokkaasti ja käytännöllisesti hyödyksi ja parhaan lopputuloksen näet pienentyneenä sähkölaskuna.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!